Boek van Cornelisse bereikt platina-status

Het boek Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse is platina geworden. De Stichting CPNB beloont sinds begin dit titels die 500.000 maal zijn verkocht met een platina boek. Cornelisse, wier bestseller verscheen in 2009, is de eerste Nederlandse auteur die het nog jonge eerbetoon ontvangt. Ze treedt in de voetsporen van

Het boek Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse is platina geworden.

De Stichting CPNB beloont sinds begin dit titels die 500.000 maal zijn verkocht met een platina boek.

Cornelisse, wier bestseller verscheen in 2009, is de eerste Nederlandse auteur die het nog jonge eerbetoon ontvangt. Ze treedt in de voetsporen van de Britse schrijfster E.L. James, die in januari dezelfde eer te beurt viel met Vijftig tinten grijs. Vorig jaar verscheen de opvolger van Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets. In de laatste bestseller top 60 zijn beide titels overigens niet meer te vinden.

Wie een miljoen boeken verkoopt, krijgt een diamanten boek. De gouden, platina en diamanten statussen werden vorig jaar aangekondigd. Cornelisse besprak het zomerjargon gisteren in DWDD:

    • een onzer redacteuren