Luie reportage over gouden stem

Die commentaarstem die honderden filmtrailers hun dwingende karakter geeft, die is dus van Hal Douglas (89). De reportage over hem van Filmer Casimir Nozkowski begint met een mooie demonstratie door Douglas van de vocale registers die hij kan opentrekken. Douglas blijkt een onooglijk mannetje; zijn postuur past niet bij zijn imposante stem.

Het een vrij gemakzuchtig programma. Nozkowski’s microfoon is te ver weg, waardoor je Douglas niet goed verstaat. Hij werkt nog, horen we, maar er is geen scene waarin Douglas verschillende varianten van één tekst uitspreekt. We zien of horen niet hoe een regisseur hem stuurt naar het perfecte ritme. Wel komen volop voorbeelden voorbij van de trailers en commercials die hij heeft ingesproken.

Douglas vat het zelf goed samen als hij zegt:

“Als ik mijn keel niet schraap, is mijn stem voor veel klussen toch goed genoeg.”