‘Vodafone in gesprek met Verizon over uitkoop belang’

Foto EPA / Andy Rain

Telecombedrijf Vodafone bevestigt dat het in gesprek is met joint venture-partner Verizon over de uitkoop van Vodafone’s belang van 45 procent in Verizon, meldt persbureau Reuters. Gisteravond meldden verschillende media dat de deal al zo goed als rond zou zijn.

Gisteravond zei Vodafone nog dat er geen enkele zekerheid is dat de partijen tot een akkoord komen. Verizon had geen commentaar. De twee bedrijven zitten als sinds 2000 in een joint-venture. Verizon probeert al langer zijn aandeel terug te kopen, maar de partijen konden het tot nu toe niet eens worden.

Vodafone zou bijna honderd miljard dollar met de deal verdienen. Als overeenstemming wordt bereikt kan het uitkoopbedrag een flinke steun in de rug zijn voor de expansieambities van Vodafone in Europa. Verizon versterkt met de deal zijn positie op de competitieve Amerikaanse markt.