Puur vakwerk. Van deze Goal van het Weekend druipt de klasse af

Het was de afgelopen weken nog een sputteren maar het dieseltje dat Goal van het Weekend is begint nu echt lekker te draaien. Aan de traktaties van vandaag wordt door louter grote meneren bijgedragen.

3. Fernando Torres (Chelsea FC)

Hij kreeg het vertrouwen van José Mourinho, althans vrijdagavond. Want José speelt net zo handig zonder spits en met zes middenvelders. Fernando Torres zag bovendien dat zijn coach Samuel Eto’o naar Chelsea haalde en dus is het tijd om weer eens wat te laten zien. Deze, tegen Bayern voor de Supercup, lijkt wat gewoontjes tot je ‘m iets beter bekijkt:

2. Hélder Postiga (Valencia CF)

Deze zomer kocht Valencia spits Postiga, die op het WK 2006 eerst namens Portugal Oranje uitschakelde en daarna een handtekening wilde hebben van bondscoach Marco van Basten, voor drie miljoen euro van Real Zaragoza. Dat was geen probleem want het had zojuist Roberto Soldado voor tien keer zoveel geld aan Tottenham verpatst. Gisteren scoorde hij twee keer binnen één minuut tegen Barça, waarvan de eerste fraai was. Helaas voor Hélder kwam Panagiotis Kone (Bologna) er lat op de avond overheen gefietst:
http://youtu.be/U-6fNcIKPO8?t=1m16s

1. Miralem Pjanic (AS Roma)

Kevin Strootman debuteerde gisteren namens zijn nieuwe cluppie in de grote boze Serie A. En dat ging prima. De van PSV overgekomen international speelde de hele wedstrijd én hij won voor eigen publiek met 3-0. Komt daar nog eens bij dat de 2-0 van de avond, gescoord door Miralem Pjanić, van puur vakmanschap getuigt. Bal aannemen, even opkijken, dikke stift en nadat de bal je voet verlaat wegsjokken in de wetenschap dat het toch wel een goal wordt:
http://youtu.be/6b_eZap5QLc