‘Deze maand 50 procent meer huizen verkocht dan een jaar eerder’

Deze maand zijn er meer huizen verkocht dan een jaar geleden, aldus makelaars verbonden aan Makelaarsland. Het gaat volgens de makelaars om 11.500 woningen, maar liefst 50 procent meer dan in augustus vorig jaar.

Deze maand zijn er een stuk meer huizen verkocht dan in augustus een jaar geleden, aldus makelaars verbonden aan Makelaarsland. Het gaat volgens de makelaars om 11.500 woningen, maar liefst 50 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt Makelaarsland tegenover de NOS.

Augustus vorig jaar was volgens de organisatie relatief een zeer slechte maand, maar toch laten deze nieuwe cijfers zien dat de woningmarkt “flink in de lift zit”. De verwachtingen voor september dit jaar zijn dan ook positief op basis van de aanvragen voor bezichtigingen.

Makelaarsvereniging NVM laat weten tegenover de NOS dat het positivisme groeit op de woningmarkt, er is volgens de vereniging “weer leven in de brouwerij.”

Stijging ook de maanden hiervoor al zichtbaar

De afgelopen maanden steeg de huizenverkoop ook al aanzienlijk, zo bleek eerder deze maand uit cijfers van het Kadaster. Het aantal verkochte woningen steeg in juli in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar met 29,6 procent.

In totaal wisselden 9.659 huizen van eigenaar, meldt het Kadaster vandaag. In vergelijking met juni steeg de woningverkoop met 33,7 procent.

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze bij het Kadaster laat inschrijven. Dat is dus het moment van eigendomsoverdracht, de koper wordt eigenaar van de woning.

    • Annemarie Coevert