Opinie

    • Ik

Luxe

Het toeval wil dat onze kinderen alle drie tegelijk aan hun universitaire opleiding in Leiden gaan beginnen. Dat vereist enige souplesse in de organisatie. Te beginnen met de paklijsten van de studentenverenigingen, de aanschaf van de boeken en, niet de allerminste klus: het zoeken van een woonruimte. Het begint veelal met logeren. Dit houdt in:

Het toeval wil dat onze kinderen alle drie tegelijk aan hun universitaire opleiding in Leiden gaan beginnen.

Dat vereist enige souplesse in de organisatie. Te beginnen met de paklijsten van de studentenverenigingen, de aanschaf van de boeken en, niet de allerminste klus: het zoeken van een woonruimte. Het begint veelal met logeren. Dit houdt in: met vele anderen op de grond, in het ‘fusiehok’ van een studentenhuis. Onze middelste was ontdaan, want hij lag tegen de voordeur aan. Schrok de eerste nacht om half 5 wakker: de ochtendkrant viel op zijn slaapzak. Die luxe had hij thuis nog nooit gehad….!

Xandra de Haes

    • Ik