Dé transfer is dan toch rond: Gareth Bale naar Real Madrid

Gareth Bale eerder deze maand bij een interland tussen Wales en Ierland.
Gareth Bale eerder deze maand bij een interland tussen Wales en Ierland. Foto AP / David Davies

De meest besproken transfer van deze zomer is zo goed als afgerond: Gareth Bale gaat van Tottenham Hotspur naar Real Madrid, naar verluidt voor een recordbedrag van 100 miljoen euro.

Zowel Tottenham (hier) als Real heeft de transfer inmiddels bevestigd. Alleen een medische keuring kan de overgang nog in de weg staan. De 24-jarige Bale tekent een contract voor zes seizoenen en gaat volgens diverse bronnen 10 miljoen euro per jaar verdienen.

Twitter avatar SuleyOzturk Süleyman Öztürk Bale wordt morgenmiddag om 13.00 uur gepresenteerd in het Bernabéu.

Voordat de clubs de transfer naar buiten brachten, bevestigde Tottenham-manager Andre Villas-Boas de overgang al. De Welshman is volgens zijn Portugese trainer een geweldige speler waar de club mooie herinneringen aan heeft, zo zei hij op de persconferentie na de wedstrijd tegen Arsenal van vanmiddag (1-0 verlies).

“Hij zal zich bij Real Madrid voegen, dus we wensen hem het allerbeste.”

http://youtu.be/utiz26teK_o

Toen de geruchten over de transfer begonnen, werd gesproken over een bedrag van 99 miljoen euro, waarmee Bale de duurste voetballer ooit zou worden - Cristiano Ronaldo ging in 2009 van Manchester United naar Real Madrid voor 94 miljoen euro. Volgens sommige berichten zijn de clubs nu een transfersom overeengekomen van 84 miljoen, waar nog 7 miljoen bovenop kan komen aan mogelijke bonussen. Dan zou het dus de op één na grootste transfer ooit zijn. Volgens andere bronnen, waaronder Sky News en persbureau AP, gaat het echter wel degelijk om een recordbedrag van 100 miljoen:

Twitter avatar SkyNewsBreak Sky News Newsdesk Sky Sources: Gareth #Bale signs for Real Madrid in world-record 100 million euro transfer deal

Tottenham heeft het geld van de transfer al uitgegeven: meer dan honderd miljoen legde de Londense club op tafel voor zeven nieuwe spelers, onder wie Ajacied Christian Eriksen. Die zat vandaag tegen Arsenal nog niet bij de wedstrijdselectie.

De internationale transfermarkt sluit morgen.