BBC-coryfee David Frost overleden (74)

David Frost in 2008 bij de filmpremière van 'Frost/Nixon' in Londen. Foto AFP / Shaun Curry

De Britse talkshowpresentator David Frost, vooral bekend door zijn tv-interviews met oud-president Richard Nixon, is overleden aan een hartaanval. Hij is 74 jaar geworden, meldt de BBC.

Frost overleed aan boord van een cruiseschip, waar hij gisteren nog een toespraak heeft gegeven.

Twitter avatar David_Cameron David Cameron My heart goes out to David Frost’s family. He could be - and certainly was with me - both a friend and a fearsome interviewer.

Frost verwierf in 1977 wereldwijde bekendheid met zijn tv- interviews met de Amerikaanse president Richard Nixon, die in 1973 om het Watergateschandaal was afgetreden. Op een vraag van Frost over de wettigheid van Nixons acties, zei deze destijds “Well, when the president does it, that means that it is not illegal. Nixon gaf ook toe zo stom te zijn geweest om de geheime bandopname van 23 juni 1972, die de betrokkenheid van Nixon bij de Watergate-inbraak registreerde, niet te hebben vernietigd.

Het interview met Nixon werd later door regisseur Ron Howard verfilmd als een bokswedstrijd in de film ‘Frost/Nixon’.

http://www.youtube.com/watch?v=rO0L6tXluxg&feature=share&list=PL0CE70A687C1DB6BB

‘Sir David’ schreef televisiesatire, presenteerde twintig jaar lang de ludieke spelshow Through the Keyhole en interviewde tal van politici. Zijn satirische show That Was The Week That Was kreeg tussen 1963-1966 navolging in Nederland onder de titel ‘Zo is het toevallig ook nog eens een keer’. Tot vorig jaar was Frost nog wekelijks te zien met een eigen programma op nieuwszender Al-Jazeera English.

Frost opende zijn shows steevast met ‘Hello, good evening and welcome’.

    • Marije Willems