Auto rijdt in op publiek bij autorally Amsterdam - één dode

De betrokken auto.
De betrokken auto. Foto ANP / Evert Elzinga

Bij een autorally in het westelijk havengebied in Amsterdam is vanmiddag een vrouw om het leven gekomen toen een auto het publiek inreed. Dat meldt de NOS.

Twitter avatar Breaking_NL Breaking Nieuws NL FOTO: auto rijdt publiek in tijdens rally in Amsterdam. Gewonden en mogelijk een dode. Dit is nog onbevestigd. http://t.co/V1X8iM0wxN

Een elfjarige jongen is zwaargewond geraakt. Er zijn meer gewonden gevallen onder het publiek dat aanwezig was bij de Amsterdam Short Rally. Het ongeluk gebeurde rond 13.45 uur. Hoe de auto in het publiek kon belanden, is nog niet bekend. Volgens getuigen (tegenover AT5) verloor de bestuurder de controle over het stuur bij het maken van een s-bocht.

Beelden van AT5:

In 2010 viel bij dezelfde rally ook al een gewonde. Een vrouw die het parcours beveiligde werd toen aangereden door een van de deelnemers. Het race-evenement werd vandaag voor de 31ste keer gehouden. Er deden ongeveer zestig teams aan mee.

    • Peter Zantingh