Arabische Liga dringt aan op internationale maatregelen tegen Syrië

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga in Kairo, vandaag. Foto AP / Khalil Hamra

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga hebben vanavond na beraad aangedrongen op maatregelen tegen Syrië na de vermeende gifgasaanval van 21 augustus, waarbij honderden burgers omkwamen.

Dat is de inhoud van de resolutie die vandaag werd opgesteld na een bijeenkomst in Kairo, waar het hoofdkwartier van de 22 landen tellende organisatie gevestigd is. In de resolutie wordt bij de internationale gemeenschap aangedrongen op het nemen van ‘afschrikwekkende en noodzakelijke maatregelen tegen de daders van het misdrijf waar het Syrische regime de verantwoordelijkheid voor draagt’.

De ministers zeiden ook dat de verantwoordelijken berecht zouden moeten worden, net zoals dat voor ‘andere oorlogsmisdadigers’ geldt.

    • Peter Zantingh