Wereldtitel vier-zonder op WK roeien voor Nederlandse mannen

Op het WK roeien in het Zuid-Koreaanse Chungju hebben de Nederlandse mannen in de vier-zonder zaterdag de wereldtitel veroverd. Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks en Robert Lücken legden de tweeduizend meter in 6.13,95 minuten af, meldt persbureau Novum.

Het viertal won begin dit seizoen ook al de Europese titel in Sevilla. Australië werd met 6.14,58 tweede en de Verenigde Staten volgden op 6.15,46. Bij de twee-zonder was er ook al brons voor Nederlanders Rogier Blink en Mitchel Steenman. In de finale van de lichte dubbeltwee kwamen Lisa Wörner en Maaike Head niet verder dan de zesde en laatste plaats.

Head pakte vrijdag al wel WK-goud met de lichte dubbelvier. De Nederlandse vrouwen dubbelvier sloten de finaledag af met de vierde plaats. Nederland is dit jaar met veertien ploegen vertegenwoordigd op het WK. Zondag strijden de skiffeurs Roel Braas en Inge Janssen en de twee achten van Oranje nog om eremetaal.