Weer thuis!

Ben pas een week terug van vakantie, maar alweer helemaal vertrouwd. Jan Smit op tv gezien, Geer om Goor zien brullen en ook Moszkowicz zat er alweer ouderwets ontspannen bij in het nieuwe late filiaal van RTL Boulevard met Humberto. Natasja Froger zal toch niet ziek zijn, dacht ik na twee dagen, maar de derde avond meldde ze zich gelukkig al. Volgende week schuiven Jan, Nico en Maarten op de andere netten gezellig aan bij Paul, Jeroen & Matthijs en Jort gaat zich absoluut ook weer melden. Kortom: Nederland is winterklaar. Feyenoord en PSV hebben alvast laten zien hoe ons clubvoetbal er op dit moment internationaal voor staat en mijn eigen Ajax krijgt de komende maanden alle kans om dat nog eens vet te onderstrepen. Zonder Eriksen en Alderweireld gaat dat zeker lukken.

Het eerste nationale kneuterige geldschandaaltje hebben we gelukkig ook alweer achter de rug. Die meneer van die fietsclub voor kankerpatiënten zei zo vaak verkeerd gecommuniceerd dat ik hem op het laatst helemaal niet meer geloofde. Wat had hij daar goed op geoefend. De lieverd heeft gewoon met een trucje geld uit de kas gepakt en is betrapt. Iedereen zag een hele kromme, topzware strijkstok. Die arme fietsclub zal de komende tijd ondervinden: in de bergen is klimmen moeilijk en vermoeiend, maar bij het dalen vallen doorgaans de meeste slachtoffers. Mijn advies: niet te veel chemo. Keihard snijden!

En even dreigden we de eerste plucheplakker te hebben. KNSB-voorzitter Doekle Terpstra wou in eerste instantie niet weg. Ondanks dat hij er zich als een echte CDA’er met zeventien mails uit had proberen te redden. Sven heeft het hem gelukkig kort en bondig uitgelegd. Advies voor de bestuursleden die wel blijven: doe normaal en blijf lekker schaatsen in Heerenveen. Thialf opfrissen en niet meer zo raar neuzelen met jullie megalomane Icedome en andere debiele ijspaleizen in Almere of Zoetermeer. Doe normaal. Het was inderdaad een hete zomer, maar koel zo spoedig mogelijk af met zijn allen.

De politiek komt ook op stoom. Zag op Teletekst dat Nederland voorlopig niet mee wil doen aan een militaire actie tegen Syrië, maar op diezelfde pagina stond twee regels lager dat we niet eens gevraagd zijn om mee te doen. Lief hè? Het parlement was hiervoor teruggeroepen van vakantie. Dit alles in de week dat het Vredespaleis 100 jaar bestaat. Zal die enge Assad hopen dat, als hij zich ooit in Den Haag voor zijn gruwelijke oorlogsmisdaden moet verantwoorden, hij dan Nederlandse rechters krijgt? Waarom? Omdat die nog wel eens begrip tonen voor daders.

Ik zeg dit naar aanleiding van de Eindhovense kopschopperszaak. Die jongens kregen van de rechtbank strafkorting omdat hun laffe matpartij op televisie was uitgezonden. Volgens de verdediging had dat de privacy van de heren geschonden. Een van de advocaten vroeg in eerste instantie zelfs vrijspraak. Terecht leek mij. Ik dacht zelf aan een stevige schadevergoeding voor deze onfortuinlijke jonge daders. Schadevergoeding en een door de Nederlandse overheid betaalde vakantie naar Salou of Chersonissos om te bekomen van de schrik. En het slachtoffer van deze matpartij zou ik keihard straffen omdat hij in die beruchte nacht te gemakkelijk is gaan liggen. De mannen konden eigenlijk niet anders dan hem helemaal verrot trappen. Het was overmacht.

Moeten we niet alsnog onze excuses aanbieden aan de familie van Saddam Hussein? Hij had ook wel wat milder beoordeeld mogen worden. Zijn daden waren uiteindelijk ook al uitgebreid op televisie geweest.

Het gaat goed met ons land. De schaliegasboringen moeten door Kamp nog door het parlement gejast en bejaarden krijgen voortaan vier keer per maand een schone luier. Die mogen dus hun beentjes dichtknijpen. En de PvdA gaat lekker. Om het uur een afscheidsfeestje voor een Kamerlid dat geen trek meer heeft in de verrotte sfeer in de fractie. Vergaderingen tapen en mensen vastpinnen op lettergrepen. Diederik: Poetin kan er een puntje aan zuigen.

En tot slot een felicitatie! Minister Opstelten heeft een prijsje ontvangen. De Big Brother Award. Omdat hij ons zo goed afluistert en zorgvuldig onze mails leest. Ik vroeg hem gisteren of hij verrast was? Zelden heeft een minister mij zo triomfantelijk aangekeken. Hij wist het al maanden!