Twente gelijk tegen Heerenveen - Go Ahead Eagles haalt uit bij RKC

FC Twente heeft aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen in de Eredivisie op het nippertje een punt overgehouden: 1-1. Go Ahead Eagles haalde vanavond uit op bezoek bij RKC: 1-4. Heracles won in eigen huis met 1-0 van ADO Den Haag.

Door een doelpunt in de laatste minuut van Rasmus Bengtsson eindigde de wedstrijd tussen Twente en Heerenveen in Enschede in een gelijkspel. Joey van den Berg had Heerenveen na iets meer dan een uur spelen op voorsprong gezet.

Twente was voor eigen publiek de gevaarlijkste ploeg. Luc Castaignos liet echter een aantal opgelegde kansen om de score te openen onbenut. Het doelpunt viel in de 64e minuut aan de andere kant. Joey van den Berg, in de spits de vervanger van de geblesseerde Alfred Finnbogason, kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en schoot snoeihard raak.

De meer dan verdiende gelijkmaker viel pas in de negentigste minuut. Dusan Tadic stuurde Dico Koppers weg aan de linkerkant. De lage voorzet van de verdediger werd door aanvoerder Bengtsson van dichtbij in het doel gegleden.

Zowel Twente als Heerenveen heeft uit de eerste vijf wedstrijden acht punten gehaald. Twente staat op basis van een beter doelsaldo derde in de Eredivisie, Heerenveen is voorlopig de nummer vier.

Eagles blijven het goed doen in Eredivisie

Go Ahead Eagles blijft prima presteren in de Eredivisie. De promovendus boekte in Waalwijk een 4-1 overwinning op RKC. Erik Falkenburg eiste met drie doelpunten de hoofdrol voor zich op. Go Ahead klimt dankzij de overwinning naar de vijfde plaats. RKC staat twaalfde.

Heracles Almelo boekte net als Go Ahead de tweede zege van het seizoen. De ploeg van trainer Jan de Jonge was thuis met 1-0 te sterk voor ADO Den Haag. De Australiër Jason Davidson maakte na een halfuur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ook tweede overwinning voor Heracles

Heracles Almelo boekte net als Go Ahead de tweede overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Jan de Jonge was thuis met 1-0 te sterk voor ADO Den Haag. De Australiër Jason Davidson maakte na een halfuur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Lerin Duarte stond aan de basis van de goal. Een schot van de mogelijk naar Ajax vertrekkende middenvelder werd slecht verwerkt door doelman Gino Coutinho, waarna Davidson kon scoren. Het bleek meteen een van de schaarse hoogtepunten in een verder armoedige wedstrijd. (Novum)