PSV verspeelt dure punten tegen Cambuur: 0-0

PSV wist de viering van het honderdjarig bestaan vanavond niet op te luisteren met een overwinning.
PSV wist de viering van het honderdjarig bestaan vanavond niet op te luisteren met een overwinning. Foto ANP / Marcel van Hoorn

PSV heeft vanavond in eigen huis dure punten verspeeld tegen Cambuur Leeuwarden. In Eindhoven, waar PSV vanavond zijn honderdjarig jubileum vierde, bleef het bij 0-0. Het is voor het eerst in 2,5 jaar dat PSV in een thuiswedstrijd niet tot scoren komt.

PSV laat door het puntverlies de kans liggen om voor minimaal een dag koploper te worden in de Eredivisie. De achterstand op PEC Zwolle, dat zondag aantreedt tegen FC Utrecht, bedraagt één punt. Zwolle blijft zelfs bij een nederlaag dit weekeinde de stand aanvoeren.

Met Cambuur, dat nog nooit een punt had gepakt in het Philips Stadion, leek PSV tijdens het eeuwfeest een niet al te lastige opponent te hebben getroffen. De bezoekers beten echter fel van zich af en werden meteen gevaarlijk met een schot in het zijnet van Jürgen Locadia. PSV liet zelf via Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum grote kansen liggen.

Ook na rust, waarin de Philips Harmonie het publiek vermaakte, wist PSV het juiste ritme niet te vinden. Pas vijf minuten voor tijd leek de overwinning er alsnog te komen. Invaller Ola Toivonen schoot echter voor een leeg doel over na een voorzet van Florian Jozefzoon.

FC Twente speelde eerder vanavond met 1-1 gelijk tegen SC Heerenveen, terwijl Go Ahead Eagles met 1-4 wist te winnen bij RKC. Heracles was in eigen huis te sterk voor ADO Den Haag: 1-0. (Novum)