Weer munitie gevonden in explosievenhuis Den Helder

In de vervallen woning in Den Helder waarin donderdag twee granaten werden gevonden, is vandaag opnieuw munitie aangetroffen. Dat meldt de politie. Het leeghalen van de woning heeft vanmiddag zo’n drie uur stilgelegen nadat verpakkingen waren gevonden waarvan onduidelijk was wat erin zat. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat het hier niet om gevaarlijke stoffen gaat.

De zoektocht in het huis begon donderdag. Omdat de bewoonster, die wapens en explosieven bleek te verzamelen, de afspraken niet nakwam, werd donderdag de deur geforceerd en werden twee granaten ontdekt. Bij een verdere zoektocht in de woning, waarin het volgens de politiewoordvoerder een bende is, werd gisteren ook munitie aangetroffen.

De bewoonster zit nog steeds vast. Gisteren meldde de politie de vrouw te hebben opgepakt. De gemeente liet eerder weten aangifte tegen haar te doen wegens bedreiging en het in gevaar brengen van levens.

Direct omwonenden moeten tijdens de opruimwerkzaamheden hun woning verlaten. Aan het einde van de dag, als het opruimen tijdelijk wordt gestaakt, mogen zij weer terug naar hun huis. De politie bewaakt het pand voorlopig in de avond en nacht. (Novum)