Nieuw in NRC Weekend

De weekendkrant van NRC Handelsblad verschijnt vanaf vandaag in een nieuwe vormgeving. Met een nieuwe ordening van de pagina’s, een nieuw lettertype en nog meer aandacht voor bijzonder beeld hopen we het leesgenot te verhogen en de lezer gemakkelijker door de krant te leiden. De krant is niet dunner geworden, wel, hopen wij, fraaier.

Toen NRC Handelsblad in maart 2011 overging van het oude broadsheetformaat naar de huidige tabloid, werd de vormgeving van de krant nauwelijks aan dit nieuwe formaat aangepast. Dat gebeurt nu wel, onder meer met de nieuwe lettertypes Publico en Guardian.

De indeling van NRC Weekend blijft op hoofdlijnen ongewijzigd, wel staan er nieuwe columns en rubrieken in de vijf katernen. De krant op zaterdag bestaat ook in de toekomst uit NRC Weekend, Opinie & Debat, Economie, Wetenschap en Lux.