‘Ik was ook niet trouw aan Conny’

„We zijn allebei dominant. Ze was het nooit met me eens. Politiek was ik rechts, zij links. Noem iets op en we waren het oneens. Dat bruisende trok me erg in Conny aan. Na een paar jaar werd ik ziek. Ik ben gelukkig hersteld, maar heb slechte tijden gehad. Mijn ziekte zette ons leven op z’n kop. Niet dat ik bedlegerig was, ik kon het grootste deel van de tijd gewoon werken, maar een gezond mens kan niet goed ervaren wat een ziek mens ervaart. Onze levens liepen uiteen. Het ging definitief mis toen Conny verliefd werd op onze receptionist. Ik heb hem meteen ontslagen.

„Ik had nooit gedacht dat Conny verliefd zou worden op een ander. Mezelf achtte ik daar wel toe in staat, haar niet. In therapie kwam ik erachter dat ik met Conny streed zoals vroeger met mijn vader. Ik voelde me vaak onbegrepen, maar besefte ineens dat ik ook niet helemaal te begrijpen wás voor een ander. Ook omdat ik niet goed kon zeggen wat ik verwachtte van het leven.

„Ik was boos, maar vooral op mezelf. Ik voelde me een blinde kip dat ik die verliefdheid van haar niet had gezien. Zelf was ik in die tijd ook niet trouw aan Conny, moet ik zeggen. Uiteindelijk hebben we alles in eerlijkheid besproken.

„Degenen met wie Conny en ik een relatie kregen, zijn nog steeds onze partners. Zij en ik zijn nog steeds vrienden. We gaan regelmatig met zijn allen op vakantie. Niels, onze zoon van 24 gaat niet eens mee.

„Ik heb nu een goede relatie, dat zou eerder niet gelukt zijn. Ik ging niet goed om met mijn emoties, ik heb eerst die groei moeten doormaken om verder te komen. Misschien was het wel te veel water en vuur.”

Jessica van Geel en Brigit Kooijman