De toekomst van het 100-jarige PSV

PSV bestaat een eeuw en dat wordt vandaag gevierd. Eus Waayers (7) is het jongste lid.

Daar hoorden zij engelen zingen, klinkt het traditioneel in Amsterdam – maar hier is dan toch een godenzoontje in Eindhoven neergedaald. De lokken van Eus Waayers lijken speciaal te zijn uitgekozen bij het overvloedige goud op de jubileumshirts van het 100-jarige PSV.

Waayers speelde vorig seizoen nog bij Sport Club Irene in Sint-Michielsgestel, maar sinds de zomer is hij de jongste speler op de lange ledenlijst van de Philips Sport Vereniging. Hij kwam ter wereld op zaterdag 8 april 2006, de sterfdag van Gerard Reve. Een dag later behaalde PSV door een gelijkspel tegen FC Groningen een van de laatste landskampioenschappen.

De spits (nu bijna zeveneneenhalf) is een jaar jonger dan zijn teamgenoten in de F-selectie, maar de trainers van de club zijn onder de indruk van hem: zijn techniek is goed, hij heeft een sterk schot en hij verschijnt steeds op de juiste plaats. Voor het doel is de jongen meedogenloos. Vorige week scoorde de jonge spits al twee keer. Waayers’ voorlopige hoogtepunt bij zijn nieuwe club is een trainingsgoal „vlak onder de lat, omdat de trainer hem niet kon houden”.

Vandaag staat hij op het veld in een oefentoernooi met jeugdteams van onder andere Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. Want je loopbaan begint pas echt als je tegen Duitsers moet voetballen.