DWDD opent nieuw seizoen met bespreking nieuwe Salingerbiografie

Tv-programma De Wereld Draait Door (Vara) opent volgende week maandagavond met een bespreking van de nieuwe Salingerbiografie, zo bevestigt DWDD-boekenredacteur Floor Zijlstra. De biografie verschijnt officieel dinsdag 3 september.

Schrijver en journalist Jan Donkers, Matthijs van Nieuwkerk en actrice Katja Herbers hebben een exemplaar van de biografie, The Private War of J.D. Salinger, in hun bezit. Zij hebben volgens Zijlstra allen een clausule moeten ondertekenen waarin hen verstaan werd gegeven vóór maandagavond 19:30 niets over de inhoud van de biografie naar buiten te mogen brengen.

De redactie van DWDD heeft de biografie voor uitkomst in handen gekregen via literair agent Paul Sebes.

Volgende week vrijdag bespreekt schrijver en NRC-recensent Auke Hulst de nieuwe Salingerbiografie in de Boekenbijlage van NRC Handelsblad.