Plan bejaarden in cel blijkt grap verzekeraar

Foto Dijkstra

Verontwaardiging alom: een bejaardentehuis in een afgedankte gevangenis. Ondernemer Aad Ouborg, die zijn fortuin vergaarde met de huishoudartikelen van Princess, kondigde gisteren aan van de Koepelgevangenis in Breda een budget bejaardentehuis te willen maken. De gevangenis sluit in 2016. Zo’n 900 eenzame en minder fortuinlijke ouderen zouden daarna in de voormalige cellen terecht kunnen. Het camerasysteem wilde Ouborg inzetten om familieleden op afstand de mogelijkheid te geven hun vader of moeder in de gaten te houden. Maar het is een stunt van verzekeraar Delta Lloyd, blijkt nu. In RTL Late Night zei Ouborg gisteravond dat het allemaal een grap was. Maar wel één met een serieuze ondertoon. De verzekeraar wil „mensen wakker schudden”. Veel mensen weten niet wat hun inkomen is als ze met pensioen gaan, of hoe dat überhaupt geregeld is, aldus Delta Lloyd. En voor je het weet, waarschuwt de verzekeraar, eindig je dus in een gevangenis. Stunt geslaagd. (NRC)