Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Prins Bernhard junior heeft lymfklierkanker

AMSTERDAM - Prins Bernhard en zijn vrouw Annette bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.
AMSTERDAM - Prins Bernhard en zijn vrouw Annette bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Foto ANP / Martijn Beekman

Bij prins Bernhard jr., de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, is onlangs een vorm van lymfklierkanker vastgesteld. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De prins lijdt aan non-Hodgkin lymfoom. De ziekte wordt nog nader onderzocht. Het dagelijks functioneren van de prins zal voorlopig door de ziekte worden belemmerd, zo meldt de RVD.

Bernhard wordt ook al enige jaren behandeld voor de ziekte van Crohn. In 2008 werd hij geopereerd aan een goedaardige vernauwing van zijn darm.

De 43-jarige prins is sinds 2000 getrouwd met Annette Sekrève. Het echtpaar heeft drie kinderen, een dochter en twee zoons.