Indiase politie arresteert gezochte topterrorist

Op deze foto uit 2010 is een verwoeste Duitse bakkerij in Pune te zien. Indian Mujahideen zou verantwoordelijk zijn voor de aanslag.
Op deze foto uit 2010 is een verwoeste Duitse bakkerij in Pune te zien. Indian Mujahideen zou verantwoordelijk zijn voor de aanslag. Foto AFP

De politie in India heeft Yasin Bhatkal gearresteerd, een terrorist van wie wordt gezegd dat hij aan het hoofd staat van Indian Mujahideen (IM), die ervan wordt beschuldigd achter enkele recente aanslagen in het land te zitten. Zo zou de groepering verantwoordelijk zijn voor bomaanslagen in Pune, Bangalore, Hyderabad en New Delhi. Hij was een van de meest gezochte personen in India.

De 30-jarige Bhatkal werd vannacht gearresteerd dicht bij de grens met Nepal, in de staat Bihar. Hij wordt door de politie vastgehouden en ondervraagd, zei de Indiase minister van Binnenlandse Zaken Sushil Kumar volgens de BBC.

Verantwoordelijk voor aanslag Duitse bakkerij

Bhatkal, wiens echte naam naar verluidt Muhammad Ahmad Zarar Siddibappa is, werd samen met een ander lid van IM, aangehouden. De groep werd in 2010 verboden, nadat Indiase autoriteiten haar beschuldigde achter een aanslag op een Duitse bakkerij in Pune te zitten. Daarbij kwamen 17 mensen om het leven en raakten 64 mensen gewond. Ook zou ze achter drie gecoördineerde explosies in Mumbai in juli 2011 zitten, waarbij 27 mensen werden gedood.