‘Ajax en Tottenham Hotspur akkoord over transfer Eriksen’

Christian Eriksen tijdens een training van Ajax.
Christian Eriksen tijdens een training van Ajax. Foto ANP/Koen van Weel

Ajax en Tottenham Hotspur hebben gisteren een akkoord bereikt over de transfer van Christian Eriksen, zo schrijft De Telegraaf vanochtend.

De clubs zijn een transfersom van in totaal 13,5 miljoen euro overeengekomen, een bedrag dat in drie jaarlijkse termijnen zal worden betaald. Dit bedrag bevat anderhalf miljoen aan bonussen.

Deal nog niet helemaal rond

De transfer is met dit akkoord nog niet helemaal rond. Eriksen, die bij Ajax een contract heeft tot medio 2014, en moet zelf nog tot een akkoord komen met Tottenham Hotspur. Tegenover De Telegraaf reageert Frank de Boer met gemengde gevoelens over de deal:

“Zijn vertrek is een enorme aderlating, want Chris is verschrikkelijk belangrijk. We hebben het altijd heel goed met elkaar kunnen vinden. Voetballers die goed en ook nog eens een ideale prof zijn, zijn voor een trainer ideale spelers.”

Of Ajax dit jaar de doelstellingen om kampioen te worden en te overleven in de Champions League gaat halen betwijfelt De Boer enigszins:

“Dat hangt er vanaf of we nog spelers kunnen huren of kopen. Niet van het niveau van Eriksen, maar wel dicht daarbij. We hebben veel jongens met talent, maar zij zijn nog niet in staat om in acht dagen drie duels op topniveau te spelen.”

Ajax in gesprek over Duarte

Ajax probeert nu Lerin Duarte binnen te halen volgens de krant, speler van Heracles Almelo. Directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars, nam gisteren contact op met de club.

“Het klopt dat Marc heeft gebeld”, aldus Heracles-voorzitter Jan Smit. Ajax en Heracles onderhandelden eerder deze zomer ook al over de speler.