Lekker schieten langs de grachten

Een nieuwe uitbreiding voor het schietspel Call of Duty: Black Ops 2 speelt deels in Nederland. Het level Frost bevat onder meer bevroren grachten, molens en borden met de tekst ‘Experience rondvaarten’. Het computerspel lijkt niet gebaseerd op een bepaalde stad. De uitbreiding is sinds gisteren te downloaden voor de Xbox 360 van Microsoft. Beelden zijn te zien in een trailer die uitgever Activision Blizzard heeft gepubliceerd. In de beschrijving van het level Frost wordt gesproken van ‘een besneeuwde Europese stad waar een brug over een gracht het gebied in tweeën verdeelt’. Het is niet het eerste spel in de reeks waarin elementen van Nederlandse steden zitten. Call of Duty: United Offensive uit 2004 speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog rond Arnhem. Het schietspel Brother’s In Arms: Hell’s Highway, dat vier jaar later verscheen, draait om Operation Market Garden en gebruikt Arnhem en omgeving als decor. (Novum)