Ook Thiemo de Bakker redt het niet op US Open

Thiemo de Bakker tijdens de wedstrijd tegen Pablo Andujar. Zijn eerste wedstrijd op de US Open liep niet goed voor hem af.
Thiemo de Bakker tijdens de wedstrijd tegen Pablo Andujar. Zijn eerste wedstrijd op de US Open liep niet goed voor hem af. Foto EPA / Peter Foley

Tennisser Thiemo de Bakker is vandaag in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De Westlander, de nummer 99 van de wereld, boog voor de 44 plaatsen hoger gerangschikte Spanjaard Pablo Andujar: 4-6, 4-6, 4-6. Het was hun eerste ontmoeting op het hoogste niveau. Beiden wonnen een keer van de ander in een challengertoernooi.

Andujar pakte al vroeg in de partij een break voorsprong, maar De Bakker breide zijn achterstand weer recht. Tot 4-4 ging het vervolgens gelijk op, maar toen sloeg Andujar nogmaals toe en liep de Spanjaard uit naar setwinst.

Ook de eerste game van de tweede set brak Andujar De Bakker en daar herstelde de Nederlander zich niet meer van. Toen De Bakker in de openingsgame van het derde bedrijf weer zijn opslag inleverde, leek de situatie uitzichtloos. De Bakker kwam weliswaar terug tot 2-2, maar werd meteen weer gebroken.

Twee andere Nederlanders ook al uitgeschakeld

Gisteren werd ook Robin Haase al uitgeschakeld. De beste Nederlander van dit moment ging ten onder tegen de Canadese qualifier Frank Dancevic: 6-7 (5), 6-3, 5-7, 6-7 (3). Igor Sijsling komt morgen pas in actie op Flushing Meadows.

Ook bij de vrouwen was er geen Nederlands succes. Kiki Bertens verloor gisteren met 6-1, 6-3 van Jie Zheng uit China. Bertens was de enige Nederlandse in het vrouwentoernooi in New York. (Novum)