Vijf nieuwe romans J.D Salinger op komst

Naast een nieuwe biografie, zullen er de komende jaren vijf nieuwe romans uitkomen van The Catcher in the Rye-schrijver J.D. Salinger, weet The New York Times. Onder andere de familie Caulfield en de Tweede Wereldoorlog komen terug in het nieuwe werk. In een binnenkort te verschijnen documentaire over Salinger wordt vermeld dat Salinger voor zijn dood in

Naast een nieuwe biografie, zullen er de komende jaren vijf nieuwe romans uitkomen van The Catcher in the Rye-schrijver J.D. Salinger, weet The New York Times. Onder andere de familie Caulfield en de Tweede Wereldoorlog komen terug in het nieuwe werk.

In een binnenkort te verschijnen documentaire over Salinger wordt vermeld dat Salinger voor zijn dood in 2010 de opdracht heeft nagelaten om na diens dood tenminste vijf nieuwe romans uit te brengen. De documentaire is gemaakt door Shane Salerno, die de afgelopen negen jaar onderzoek deed naar de schrijver. De documentaire zal op 6 september verschijnen.

Over de inhoud van de nieuwe roman schrijft The New York Times:

‘One collection, to be called “The Family Glass,” would add five new stories to an assembly of previously published stories about the fictional Glass family, which figured in Mr. Salinger’s “Franny and Zooey” and elsewhere, according to the claims, which surfaced in interviews and previews of the documentary and book last week.’

‘Another would include a retooled version of a publicly known but unpublished tale, “The Last and Best of the Peter Pans,” which is to be collected with new stories and existing work about the fictional Caulfields, including “Catcher in the Rye.” The new works are said to include a story-filled “manual” of the Vedanta religious philosophy, with which Mr. Salinger was deeply involved; a novel set during World War II and based on his first marriage; and a novella modeled on his own war experiences.’

Salinger heeft altijd te boek gestaan als een teruggetrokken levende auteur van een kleine oeuvre. Na enkele korte verhalen te hebben gepubliceerd in The New Yorker in de jaren veertig, en na zijn militaire dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog, brak Salinger in 1951 bij een groot publiek door met The Catcher in the Rye, een Bildungsroman over de jonge Holden Caulfield. Het was het begin van een succesvolle maar korte schrijfcarrière. Halverwege de jaren zestig trok Salinger zich terug uit het literaire milieu. De laatste 45 jaar van zijn leven woonde hij in de staat New Hampshire met zijn familie.