Records voor zomerfestivals

De Parade en het Grachtenfestival hebben deze zomer een recordaantal bezoekers getrokken, meldden de organisaties.

De rondreizende Parade trok in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam ruim 300.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er 267.000. De organisatie denkt dat de stijging komt door het mooie weer deze zomer en het programma en meldt een opmerkelijke verschuiving: „Het theaterbezoek lag hoger dan ooit tevoren, waar het verbruik in de horeca niet is toegenomen.” Het programma van deze 23ste editie bestond uit 74 theater- , dans- en muziekvoorstellingen, 19 kindervoorstellingen en 37 bands.

Op het Grachtenfestival in Amsterdam kwamen dit jaar 63.000 bezoekers af. Met 228 concerten op 96 locaties was het programma het meest uitgebreid van de 16 edities die zijn gehouden.