Dus Hank kocht een schoolbus en nu woont hij erin

De omgebouwde schoolbus van Hank Buttita.
De omgebouwde schoolbus van Hank Buttita. Foto hankboughtabus.com

Klussers opgelet: Hank doet in dit filmpje voor hoe je een Amerikaanse schoolbus kunt ombouwen tot huis. Want die dingen zijn groot en daar kun je volgens hem best in wonen.

De Amerikaanse student architectuur Hank Butitta wilde eigenlijk met zijn opa een vakantiehuisje bouwen op het stuk land dat zijn opa heeft in de staat Wisconsin. Maar dat bleek vanwege vergunningen te lastig, en dus dachten ze na over het ombouwen van een schoolbus. Dat plan werd werkelijkheid toen hij in een ambitieuze bui ook daadwerkelijk een oude schoolbus kocht. Handige bijkomstigheid: Buttita zocht ook nog een afstudeerproject:

“Ik raakte uitgekeken op projecten die alleen op papier bestonden en die aan het eind van het semester geen betekenis hadden. Vlak voordat ik aan mijn afstudeerscriptie zou beginnen had ik nog geen idee waar die over zou moeten gaan. Dus kocht ik in een impulsieve bui een schoolbus, in de hoop dat ik ‘m van de school daar mocht parkeren en kon rechtvaardigen als eindproject.”

Zo gezegd, zo gedaan:

Een gifje van de bus:
bustour01

Bekijk hier meer plaatjes van de bus-als-woning

Et voilà: de bus is een kleine mobiele woning met alle voorzieningen van dien geworden. Na de voltooiing van de verbouwing was het tijd voor een testrit: een maand lang zou Hank ruim 5000 mijl (ruim 8000 kilometer) afleggen. Maar voordat het zover was, eerst nog de laatste voorbereidingen treffen:

Hank is nu ongeveer op de helft van zijn reis. In het meest recente filmpje is hij onderweg naar San Francisco. Alle belevenissen tijdens de rit houdt Hank met zijn vrienden uiteraard bij. De resultaten daarvan kun je lezen op zijn blog.