Pellè bezorgt Feyenoord eerste zege van het seizoen

Feyenoorder Pellè na de 2-0 tegen NAC.
Feyenoorder Pellè na de 2-0 tegen NAC. Foto ANP / Robin Utrecht

Met drie goals, twee voor rust en een erna, heeft Graziano Pellè Feyenoord de eerste drie punten van het seizoen bezorgd. Tegen NAC werd het vanmiddag in de Kuip 3-1. Ondertussen verloor FC Twente bij Vitesse: 1-0.

De eerste twee doelpunten van de Italiaanse spits van Feyenoord vielen binnen één minuut en 5 seconden: met een kopbal en een schuiver was hij in de 37e en 38e minuut trefzeker. Acht minuten na rust maakte Pellè de 3-0, weer met het hoofd. Joey Suk kon voor NAC de eer redden, maar meer zat er niet in voor de ploeg uit Breda. Feyenoord verlaat daardoor de laatste plek van de ranglijst en klimt naar de 14e. NAC staat 16e en heeft, net als hekkensluiter NEC, slechts één puntje.

De 1-0 van Pellè:

FC Twente kan zich door de nederlaag bij Vitesse niet aansluiten bij de top van de Eredivisie, waar PEC Zwolle (de volle 12 punten uit 4 wedstrijden) en PSV (10 punten) staan. De Tukkers blijven haken op 7 punten, net als Ajax, Roda JC, sc Heerenveen, FC Groningen en Vitesse. Mike Havenaar maakte in de Gelredome de enige goal van de wedstrijd.

De 1-0 van Havenaar:

Eerder vanmiddag werd het 3-3 tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen.

Update 18.24 uur: In de laatste wedstrijd van deze speelronde heeft FC Utrecht thuis met 2-0 van AZ gewonnen. Steve de Ridder maakte beide doelpunten. Utrecht wint daarmee voor het eerst dit seizoen en verlaat de een na laatste plaats op de ranglijst. AZ staat nu negende.

Hier is de tussenstand in de Eredivisie te vinden.