Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Kabinet: nog geen besluit over schaliegas

Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over schaliegas, zei Kamp vanmiddag.
Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over schaliegas, zei Kamp vanmiddag. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Het kabinet heeft vandaag gesproken over het boren naar schaliegas, maar een besluit is nog niet naar buiten gebracht. Dat wordt volgende week bekend, zei minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) na afloop van de ministerraad.

“We hebben over dit onderwerp geen besluit genomen. Er is over dit onderwerp gesproken. We gaan nu het besprokene verder uitwerken en we gaan proberen in de loop van de volgende week met de toegezegde informatie naar de Tweede Kamer te komen.”

Het kabinet heeft de Kamer toegezegd voor het eind van het zomerreces een besluit te nemen over de omstreden gaswinning.

Het kabinet baseert zich daarbij op een rapport naar het boren naar schaliegas, dat gisteravond uitlekte via RTL. Uit het rapport zou blijken dat het boren naar schaliegas veilig kan. Kamp wilde echter niets zeggen over het rapport. (Novum)

Lees ook: Het duurt jaren voordat er schaliegas uit de bodem komt