Europa League: Feyenoord verliest nipt, AZ op rozen

Pelle van Feyenoord (rechts) in duel met Xandao van Kuban Krasnodar.
Pelle van Feyenoord (rechts) in duel met Xandao van Kuban Krasnodar. Foto EPA / Maxim Shipenkov

Feyenoord is, na de dramatische seizoensstart, ook op Europees niveau niet goed begonnen. In de voorronde van de Europa League werd het vanavond 1-0 tegen Kuban Krasnodar. Volgende week krijgen de Rotterdammers thuis nog de kans dat recht te zetten.

De thuisclub kreeg kans op kans, maar alleen de Senegalese aanvaller Ibrahima Baldé slaagde erin de uitblinkende doelman Erwin Mulder te passeren. Het betekent dat Feyenoord, een oefenwedstrijd tegen Getafe daargelaten, tot nu toe alle wedstrijden van dit seizoen verloor.

De goal van Baldé:

Twitter avatar MarkLobbezoo Mark Dikke proficiat voor @Feyenoord. 500e nederlaag ooit voor een Nederlandse club in de Europacup. #kubfey #jubileumnederlaag #tochnogeenprijs

Feyenoord wist in het seizoen 2008-2009 voor het laatst de groepsfase van het tweede Europese toernooi, dat toen nog de UEFA Cup heette, te bereiken.

AZ wint wel, uit in Athene

Ook AZ begon met een uitwedstrijd, in de Griekse hoofdstad Athene tegen Atromitos Athens. In de 51e minuut maakte Gudmundsson de 0-1, een voorsprong die een kwartier voor tijd werd verdubbeld door Jóhannsson. Een paar minuten later werd het alweer 1-2, via een strafschop van spits Papadopoulos. Jóhannsson scoorde vervolgens nogmaals en bepaalde zo de einduitslag op 1-3.

De returns zijn volgende week donderdag. De winnaars gaan door naar de groepsfase van de Europa League. Alle uitslagen en tussenstanden van de Europa League-wedstrijden van vanavond zijn hier te vinden.