Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Even twee minuutjes spelen met een baard in stop-motion

Fotograaf Ben Garvin wist dat zijn filmpje geslaagd was toen zijn zevenjarige zoon zo hard moest lachen dat hij het in zijn broek deed. En geslaagd is ie inderdaad, deze stop-motion waarin Ben vermaakt met baardtrucjes.

Zo golft z’n gezichtsbeharing van links naar rechts en weer terug en verdwijnen er potloden, bankbiljetten en zelfs hele komkommers in. Uiteindelijk scheert Garvin z’n baard af, maar niet zonder ook daar een spelletje van te maken.

Garvin gebruikte een iPhone-app voor het filmpje en maakte het op de PC af met videobewerkingssoftware. Het liedje, klassieker ‘Smiler Rag’, haalde hij hiervandaan .