Dakloos filmpje kijken

Een groot scherm, strandstoelen, mensen op kleedjes met zelf meegebrachte biertjes en flessen rosé: de bioscoop komt naar je toe deze zomer. Ook de komende weken worden op veel plaatsen films in de buitenlucht vertoond, bijvoorbeeld tijdens het openlucht filmfestival Pluk de Nacht, dat vanaf vandaag tot 23 augustus in Arnhem is en daarna verder reist naar Den Haag. De Pleinbioscoop in Rotterdam vertoont van 26 augustus to 6 september diverse films – van Hollywoodhits tot wereldcinema – in het Museumpark en filmtheater Zienema, van het Groningse poppodium Vera, draait op 31 augustus en 1 september art-house films onder de sterrenhemel. Voor succesnummers The Hobbit, Argo en de Great Gatsby kun je tussen 23 en 31 augustus terecht in park Berg & Bos in Apeldoorn, op het Blinq Openlucht Film Festival.