Bij Flinndal is het pakken wat je pakken kan

Sfeer

Bij Flinndal in Haarlem, online leverancier van voedingssupplementen, ligt de gemiddelde leeftijd van de medewerkers onder de 25, vertelt directeur Tim Schelling. Er werken bij Flinndal bijna 50 mensen, waarvan zo’n 35 parttime. „We doen veel aan flex- en thuiswerken.” Ook de lunch is flexibel. Tussen half 1 en 1 uur stroomt de kantine, een ‘relaxruimte’ met een grote eettafel, comfortabele bank, een pooltafel én een mooi uitzicht over de Haarlemse binnenstad, vol. In de keuken kan iedereen zijn eigen boterhammen smeren. En voor wie dat wil, is er bijvoorbeeld ook yoghurt, fruit of drop.

Medewerkster Lucy zorgt dat de twee ijskasten gevuld zijn met alle denkbare soorten beleg. Boodschappenverzoeken kunnen via een whiteboard worden doorgegeven. We maken twee boterhammen, met rosbief en grillworst. Het bruine zonnepittenbrood is supervers. „Wil je ook gebakken spek?” vraagt Diederik, die werkt op de IT-afdeling en achter het fornuis staat. Vooruit, doen we er ook een tosti met oude kaas en spek bij.

Reacties

„We hebben echt een hele leuke lunch”, vindt servicedeskmedewerker Simone. „En er wordt hier trouwens ook vaak door mensen ontbeten.” Ook online marketeer Eline is erg over de lunch te spreken. Wel vindt ze het een nadeel dat ze af en toe met twintig man tegelijk in het krappe keukentje een boterham staat te smeren. „Lunchen is hier een beetje plannen.” Programmeur Diederik beaamt dat: „Het is pakken wat je pakken kan.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl