Sterk PSV kan net niet stunten tegen AC Milan

Karim Rekik (l) in duel met Riccardo Montolivo van AC Milan. Foto Reuters/ Toussaint Kluiters

Een gedreven PSV heeft vanavond niet voor een stunt kunnen zorgen tegen AC Milan. In de heenwedstrijd in de laatste voorronde voor de Champions League speelden de ploegen met 1-1 gelijk in Eindhoven. Stephan El Shaarawy opende de score voor de Italiaanse topploeg, Tim Matavz maakte na rust gelijk.

Sterk spel of niet, door de uitgoal heeft Milan genoeg aan een doelpuntloos gelijkspel volgende week in de return. PSV moest het in het Philips Stadion stellen zonder de geblesseerde smaakmaker Zakaria Bakkali. De aanvaller werd vervangen door Ji-Sung Park, die voor het eerst sinds zijn terugkeer in actie kwam voor de Brabanders. Onder aanvoering van de Zuid-Koreaan maakte de thuisploeg direct zijn intenties duidelijk.

Succes PSV blijft uit, tegengoal volgt

Al na een minuut kreeg Adam Maher het publiek op de banken door een schot van Tim Matavz net naast te tikken. Ook aanvoerder Georginio Wijnaldum en Jetro Willems namen het Italiaanse doel onder vuur, maar succes bleef uit.

Het jeugdige team van coach Phillip Cocu kreeg kort daarna het deksel op de neus. Nadat de defensie van de Brabanders in de zesde minuut al even was gewaarschuwd door El Shaarawy, sloeg de Italiaans international na een klein kwartier wel toe. De opgekomen rechtsback Ignazio Abate troefde Memphis Depay af en met een strakke voorzet bediende hij de geheel vrijstaande El Shaarawy op maat: 1-0.

PSV herpakt zich, scoort uit het niets

PSV was even van de wijs gebracht, maar herpakte zich knap. Met name Maher liet van zich horen, maar doelman Christian Abbiati en de lat stonden de gelijkmaker in de weg. In de tweede helft wisten de Eindhovenaren die goede eerste helft aanvankelijk geen vervolg te geven. Zo had El Shaarawy twee keer kunnen scoren.

Vrijwel uit het niets viel een halfuur voor tijd toch de gelijkmaker. Abbiati, voor rust nog regelmatig een sta-in-de-weg, kreeg een schot van grote afstand van Jeffrey Bruma niet onder controle, waarna Matavz in de rebound toesloeg. Bij PSV leek het geloof terug te keren. Een kopkans was evenwel niet aan Karim Rekik besteed.

In de slotfase daalde het tempo, waarna Milan nog bijna met de winst huiswaarts keerde. De voor Nigel de Jong, die net als Urby Emanuelson in de basis stond, ingevallen Andrea Poli stuitte echter op Jeroen Zoet en Philippe Mexès miste in kansrijke positie de bal. Daardoor ligt de ontmoeting in San Siro over acht dagen nog volledig open.

Het wedstrijdverslag komt van persbureau Novum