Opinie

A Dutch guy

In 2001 werkte ik voor de Nederlandse vestiging van een Amerikaans internetbedrijf. Goldman Sachs uit Londen was aangezocht om onze beursgang te begeleiden. Onze contactpersoon daar belde: „Met Friso van Oranje, ik wil een afspraak maken.” Ik dacht in een flits, als je al Van Oranje heet, waarom noemen je ouders je dan Friso? Totdat

In 2001 werkte ik voor de Nederlandse vestiging van een Amerikaans internetbedrijf. Goldman Sachs uit Londen was aangezocht om onze beursgang te begeleiden.

Onze contactpersoon daar belde: „Met Friso van Oranje, ik wil een afspraak maken.” Ik dacht in een flits, als je al Van Oranje heet, waarom noemen je ouders je dan Friso? Totdat ik besefte dat het werkelijk Friso van Oranje was.

Een paar dagen later zat hij aan onze oude vergadertafel koffie te drinken uit een plastic bekertje. Na afloop van de meeting vroeg ik mijn Amerikaanse bazen: Weten jullie wel wie dat is? Hun antwoord: „Yes, we guess that’s quite special for you: he’s a Dutch guy!

Josée van den Berg