De Goal van het Weekend is terug en dat is maar goed ook

Alle zwarte zaterdagen zijn voorbij, de caravans staan weer in de stalling en de tentjes opgeborgen. Koffers weer op zolder en terug naar de automatenkoffie op de zaak. Gelukkig is het wekelijkse verzetje voor voetballeek en -liefhebber óók terug van vakantie.

3. Columbus Crew-New York Red Bulls: Frederico Higuaín 2-0

Het oudere broertje van oud-Real Madrid spits Gonzalo - deze zomer vertrokken naar Napoli - en blijkbaar zit het in de genen bij de familie Higuaín. Oké, de Amerikaanse Major League Soccer is geen La Liga of Serie A, maar Frederico kan toch zeker thuiskomen met deze fraaie stift:

2. SC Heerenveen-Heracles Almelo: Mike te Wierik 1-3

Back bij Heracles Almelo. We geloven niet dat er veel uit die categorie in Goal van het Weekend terecht zijn gekomen. Mike te Wierik, jeugdproduct van de club, kreeg het voor elkaar. En hoe.

1. New England Revolution-Chicago Fire: Juan Agudelo 1-0

Ja, de Premier League, La Liga, Bundesliga en de Ligue 1 zijn allemaal begonnen. Maar graag toch nog even de aandacht voor het overzeese amusement uit de VS. Doet Messi dit, is-ie meteen weer wereldvoetballer van het jaar. Nu doet Juan Agudelo het, een 20-jarige in Colombia geboren Amerikaans international. En dan is het net zo mooi hoor.

    • Jules Seegers