18 uur muntjes tellen - je moet wat over hebben voor klantvriendelijkheid

Muntjes tellen. Foto screenshot Nos

Dertig bankmedewerkers in de Chinese stad Kunming zijn maar liefst achttien uur bezig geweest met het tellen van een storting van een klant. Die bracht een bedrag van omgerekend 1.200 euro langs - in muntjes van 1 jiao. Dat komt neer op 98.737 muntjes.

De vrouw die het geld kwam stortten, had het bedrag volgens de Belgische krant De Morgen ontvangen als schadevergoeding in een rechtszaak. Een man had haar aangevallen en moest haar de som geld betalen. De man was het echter zo oneens met die beslissing van de rechter dat hij het geld uit protest in de kleinst mogelijke muntstukken overhandigde.

De vrouw bracht het geld in meerdere zakken naar de bank. Daar was geen telmachine voorhanden en moesten alle muntjes met de hand worden geteld. Alle personeelsleden sprongen bij, zelfs de bewakingsagenten. Achttien uur later bleek het bedrag te kloppen. Personeelsleden verklaarden na afloop zo moe te zijn dat ze niet meer naar geld konden kijken, meldt nos.nl.

Beelden van het telproces: