Terug in moeders schoot

In de dierentuin van Taipei is begin deze maand een reuzenpanda geboren. Deze baby is nu herenigd met haar moeder. Daar zijn aandoenlijke beelden van gemaakt. De kortstondige hereniging vond plaats voor onderzoek. Reden dat het jong nog niet bij haar moeder, Yuan Yuan, mag verblijven is de angst dat de moeder het kleintje iets aan zou doen. Dat blijkt mee te vallen, ze gaat moederlijk met haar dochter om.

De natuurlijke geboorte van een reuzenpanda is zeer uitzonderlijk. Dierentuinen wereldwijd doen er alles aan om reuzenpanda's te fokken, maar zowel in het wild als in dierentuinen planten de dieren zich nauwelijks voort. De dierentuin in Taipei probeerde zes keer tevergeefs om Yuan Yuan op kunstmatige wijze te bezwangeren. De nieuwste beelden van Yuan Yuan en Tuan Tuan zijn inmiddels een half miljoen keer bekeken.