Jonge reuzenpanda werd even herenigd met moeder. En daar zijn beelden van

In de dierentuin van Taipei is begin deze maand een reuzenpanda geboren. Dat is toen dankzij de aandoenlijke video’s ook bij ons niet onopgemerkt gebleven. Deze baby is nu herenigd met haar moeder. En ook daar zijn schattige beelden van.

In de dierentuin van Taipei is begin deze maand een reuzenpanda geboren. Dat is toen dankzij de aandoenlijke video’s ook bij ons niet onopgemerkt gebleven. Deze baby is nu herenigd met haar moeder. En ook daar zijn schattige beelden van.

De kortstondige hereniging vond plaats voor onderzoek. Reden dat het jong nog niet bij haar moeder, Yuan Yuan, mag verblijven is de angst dat de moeder het kleintje iets aan zou doen. Dat blijkt mee te vallen, ze gaat moederlijk met haar dochter om.

De natuurlijke geboorte van een reuzenpanda is zeer uitzonderlijk. Dierentuinen wereldwijd doen er alles aan om reuzenpanda’s te fokken, maar zowel in het wild als in dierentuinen planten de dieren zich nauwelijks voort. De dierentuin in Taipei probeerde zes keer tevergeefs om Yuan Yuan op kunstmatige wijze te bezwangeren. Pas de zevende keer lukte het en begin deze maand werd er een babypanda geboren.

De moeder van Yuan Yuan was een gift van China aan Taiwan. De Taiwanese dierentuin vertelde bij de geboorte dat China een toezegging heeft gedaan dat zij de panda voorlopig mag houden. Ook dat is uitzonderlijk, China haalt uitgeleende panda´s normaal gesproken terug zodra ze een baby baren. De reden achter deze gift zou zijn om een hechtere samenwerking met Taiwan af te dwingen.

Hierbij de nieuwste beelden van Yuan Yuan en Tuan Tuan, inmiddels een half miljoen keer bekeken. Met recht: het blijft leuk, is onze mening.