Han Solo is reuzenhagedis in nieuwe Star Wars-comics

Harrison Ford als personage Han Solo in de film Star Wars Episode IV - A NEW HOPE
Harrison Ford als personage Han Solo in de film Star Wars Episode IV - A NEW HOPE Foto ANP

Star Wars-bedenker George Lucas zag personage Han Solo, in drie Star Wars-films gespeeld door acteur Harrison Ford, als een reuzenhagedis. Dat blijkt uit acht stripboeken die begin september zullen verschijnen.

Die stripboeken, zo meldt het Franse tijdschrift Lire, zijn gebaseerd op het originele script dat Lucas schreef. Naast reuzenhagedis Han Solo was het personage Luke Skywalker in de eerste ruwe versie een bebaarde oude man, die samen met ‘Annikin Starkiller’ vecht tegen de Galactische legers onder leiding van ‘Darth Vador’. In de zes films die in de periodes 1977-1983 en 1999-2005 om de drie jaar uitkwamen, heet Anakin ‘Skywalker’ in plaats van ‘Starkiller’ en is hij bovendien de ‘oude man’, aangezien hij de vader is van Luke Skywalker, het personage dat later zal uitgroeien tot Darth Vader.


Het is natuurlijk niet voor het eerst dat er een boekversie verschijnt van de Star Wars-films. Al 37 jaar lang en al een jaar vóór het verschijnen van de eerste film in 1977, schreef het Belgische tijdschrift Knack laatst, komen er boeken uit in de reeks de ‘Expanded Universe of E.U’. Het zijn er inmiddels meer dan 200. De verhalen spelen zich af over een tijdspanne van 25.000 jaar en in de verhalen kom je onder andere te weten hoe de Jedi-orde is ontstaan.