Tot anderhalf jaar cel geëist tegen verdachte mishandeling Eindhoven

Videostill van omroep Brabant waarop beelden van de geruchtmakende mishandeling te zien waren.
Videostill van omroep Brabant waarop beelden van de geruchtmakende mishandeling te zien waren. Foto ANP

Brent L. krijgt als het aan justitie ligt anderhalf jaar celstraf voor zijn aandeel in de veelbesproken mishandeling in Eindhoven in januari. Een tweede verdachte hoorde vanochtend voor de rechtbank in Den Bosch acht maanden tegen zich eisen.

De 18-jarige L., een van de hoofdverdachten, mishandelde met drie anderen een 22-jarige man uit Oirschot. Het slachtoffer werd belaagd en tegen de grond gewerkt. Eenmaal op de grond werd hij verscheidene keren tegen zijn hoofd geschopt.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft L. zich schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag in vereniging. Tegen hem is ook een voorwaardelijke straf van zes maanden geëist. De tweede verdachte, een 17-jarige jongen, wordt het medeplegen van een poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij krijgt als het aan justitie ligt ook vier maanden voorwaardelijk boven op zijn celstraf.

Een verslaggever van het Eindhovens Dagblad:

Twitter avatar maxsteenberghe max steenberghe Twee verdachten hebben hun diepste verontschuldigingen aangeboden aan slachtoffer #Vestdijkschoppers Dit was eerste contact

De zaak werd achter gesloten deuren behandeld omdat L. ten tijde van de mishandeling nog minderjarig was. Alleen de zaak van de tweede hoofdverdachte, de 19-jarige Brett S., is als enige wel openbaar. Hij staat vanmiddag met nog een andere verdachte terecht. (Novum)