Quinoasalade en popcorn

Sfeer

In een hoekig gebouw aan de ongezellige Hoofddorpse Kruisweg zitten Schenk Makelaars, SMC Consultants en de ‘De Beuk Erin’, een project ter verduurzaming van kantoren- en bedrijvenlocaties in de Haarlemmermeer. Vijf dagen per week kunnen de medewerkers van deze bedrijven lunchen in de kleine, maar sfeervolle kantine, die gerund wordt door Wendy Dekker van cateringbedrijfje Lust4Lunch.

Ze doet haar best ook mensen van buiten aan te trekken, zegt Wendy. „Voor 12,50 euro kun je meelunchen met het buffet.” Hoewel er veel spannends op de menukaart staat – behalve uitsmijters en kroketten kun je bijvoorbeeld een broodje Pikante Verleiding bestellen, met kip piripiri en zachte knoflookyoghurtsaus – storten we ons op aanraden van de lunchende medewerkers op het buffet. We scheppen op: quinoasalade, twee bruine boterhammen, een handje wasabipopcorn en als toetje een stuk watermeloen. De keuze voor beleg is wat beperkt. Maar: „Alles is vers en huisgemaakt”, verzekert Wendy. En dat proef je.

Reacties

„We worden hier goed verzorgd”, zegt Niels, assistent bij Schenk Makelaars. „En er wordt op onze gezondheid gelet. Ik denk nu thuis ook wel eens na over E-nummers. Ralph vindt deze kantine „een van de beste” die hij kent. Hij werkt bij een bedrijf in koeltechniek in Amsterdam en is speciaal naar Hoofddorp gekomen om samen met studentes Eline en Lianne te lunchen. Ze zijn kennissen van de cateraarster en fan van haar kookkunsten. Eline: „Wendy probeert er altijd wat bijzonders van te maken.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl