Schippers pakt brons op zevenkamp WK atletiek

Schippers eerder vandaag in actie tijden het speerwerpen.
Schippers eerder vandaag in actie tijden het speerwerpen. Foto EPA/ Kerim Okten

Dafne Schippers heeft op het WK atletiek in Moskou brons gewonnen op de zevenkamp. De Nederlandse atlete hield op het afsluitende onderdeel, de 800 meter, haar derde plaats vast. Schippers bezorgt Nederland daarmee de eerste medaille op dit WK. Het goud ging naar Ganna Melnichenko uit Oekraïne, de Canadese Brianne Theisen-Eaton pakte zilver.

Schippers moest op de 800 meter vooral letten op de Duitse Claudia Rath, op wie ze een kleine 3,5 seconde mocht verliezen. Even leek het mis te gaan, maar op het laatste rechte stuk kwam de Nederlandse ijzersterk terug. Met een tijd van 2.08,62 minuten hield ze de achterstand op Rath (2.06,43) uiteindelijk keurig binnen de perken.

Schippers scherpt Nederlands record aan

Met een puntentotaal van 6477 verbetert Schippers het Nederlands record van Karin Ruckstuhl, dat op 6423 punten stond. Ze is bovendien de eerste Nederlandse vrouw die op een WK een medaille in de wacht weet te slepen.

De andere Nederlandse deelneemster, Nadine Broersen, eindigde op de tiende plaats. Ze liep op de 800 meter een persoonlijk record van 2.12,99 minuten. (Novum)