Dode bij explosie in Arnhemse flat

Tientallen oudere mensen zijn vannacht uit een flat in Arnhem geëvacueerd na een explosie. Er was brand in twee woningen. Brokstukken van de explosie zijn in de wijde omgeving verspreid.
Tientallen oudere mensen zijn vannacht uit een flat in Arnhem geëvacueerd na een explosie. Er was brand in twee woningen. Brokstukken van de explosie zijn in de wijde omgeving verspreid. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

Bij een explosie in een flat in Arnhem is vannacht een dode gevallen. Het gaat vermoedelijk om een van de bewoners, meldt de brandweer aan Novum.

De ontploffing vond door nog onbekende oorzaak plaats rond 03.00 uur in de flat aan het Driemondplein. Mogelijk gaat het om een gasexplosie.

Twitter avatar PJAHendriks Peter Hendriks Flat ontploft aan Driemondplein Arnhem bij de Jumbo Elderveld. 2 Flats branden, geveldelen en glas ligt tot op de Hollandweg. #Arnhem

Door de kracht van de explosie zijn vier gevels op de tweede verdieping weggeblazen. Ook ontstond brand, maar het vuur was snel onder controle. Volgens de brandweer is de hoofdconstructie van het flatgebouw niet aangetast. Wel moet een aantal getroffen woningen gestut worden.

Vijftig omwonenden moesten worden geëvacueerd. Ze zijn elders opgevangen. De brandweer bekijkt nog wanneer en welke bewoners terug kunnen naar hun woning.