Vanavond start TV Lab weer: kijk hier alvast drie nieuwe tv-formats

Screenshot TV Lab.

Vanaf vanavond tot en met vrijdag 16 augustus worden er elke avond op Nederland 3 vernieuwende tv-formats uitgezonden: TV Lab is weer begonnen. Kijk hier alvast drie van die nieuwe formats.

Wat is TV Lab?

TV Lab is de experimentele week van vernieuwende programma’s op Nederland 3. Programmamakers van de Publieke Omroep krijgen de kans om hun nieuwste formats te testen op televisie. Cruciale factoren die de voortzetting van zo’n format moeten garanderen zijn originaliteit, vernieuwendheid en of ze thuishoren op Nederland 3. En voor het eerst kun je ze nu al allemaal online bekijken.

Hoe werkt TV-lab?

Interactie met het publiek speelt een grote rol. Voor de beoordeling van de formats wordt de hulp ingeroepen van het publiek. Via de sociale media kunnen kijkers hun mening geven.

The Crowdfunders

Naast programmamakers kunnen ook kijkers formats bedenken, onder de noemer TV Lab-kijkerspitch. Dit jaar werd de Kijkerspitch gewonnen door Priscilla Verwoert, die The Crowdfunders bedacht:

De Gielmobiel

De Gielmobiel is eigenlijk niet zo’n nieuw format meer, aangezien 3FM radio-dj Giel Beelen al jaren zijn roze telefoon van hand tot hand laat gaan in Bekend Nederland om op de radio erachter te komen wie ‘m nu weer heeft. Het enige verschil is dat we dat nu ook op tv kunnen volgen, en dat Beelen daarbij hulp krijgt van voormalig DWDD-Jakhals Frank Evenblij. De omschrijving:

“Iedere ochtend is het voor Giel Beelen de vraag wie-o-wie toch zijn Gielmobiel heeft… en opneemt. Frank Evenblij brengt het populaire radio-item naar de televisie en springt na het telefoontje zijn mobiele tv-studio in om de mysterieuze beller op te zoeken. Lukt het hem om nog diezelfde avond een compleet en veelzeggend tv-portret af te leveren?”

Ali B en de 40 wensen

Want oude mensen hebben ook nog wel dromen die nog niet uit zijn gekomen. Dat is het idee achter Ali B en de 40 Wensen. De omschrijving:

“In Ali B en de 40 wensen laat Ali de lange gekoesterde wensen van (hoog) bejaarden uitkomen. Ali schakelt hiervoor de hulp in van jongeren die zo willen bewijzen dat ze hun heftige verleden achter zich hebben gelaten.”

Bekijk hier de rest van de programma’s die deze week uitgezonden worden.