Twee doden bij waterongeval in Zeeland, twee opvarenden vermist

Hulpdiensten zoeken naar vermiste opvarenden in het Kanaal door Zuid-Beveland, waar vanmiddag een zeilbootje overvaren werd door een tanker. Daarbij kwamen twee personen, een man en een vrouw, om het leven. Mogelijk waren er vier personen aan boord. De andere twee opvarenden zijn nog vermist, naar hen wordt nog gezocht.
Hulpdiensten zoeken naar vermiste opvarenden in het Kanaal door Zuid-Beveland, waar vanmiddag een zeilbootje overvaren werd door een tanker. Daarbij kwamen twee personen, een man en een vrouw, om het leven. Mogelijk waren er vier personen aan boord. De andere twee opvarenden zijn nog vermist, naar hen wordt nog gezocht. Foto ANP / Robert van den Berge

Bij een botsing tussen een zeilbootje en een Duitse tanker aan de Westelijke Kanaalweg in het Zeeuwse Wemeldinge zijn vanmiddag een man en een vrouw om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) tegenover nrc.nl.

VRZ bevestigt verder dat er nog twee opvarenden vermist zijn. Naar hen wordt nog gezocht.

Twee dodelijke slachtoffers uit water gehaald

De vrouw werd als eerste uit het water gehaald en aan wal gereanimeerd, daarna werd ze met spoed naar een ziekenhuis in Goes overgebracht. Daar is de vrouw overleden. Van de man werd aan wal al vastgesteld dat hij was overleden.

Zoekactie gaat nog door

De zoekactie gaat nog door, meldt de VRZ aan nrc.nl. Het scheepvaartverkeer door het Kanaal door Zuid-Beveland, waar het ongeluk plaatsvond, is waarschijnlijk nog de rest van de middag in beide richtingen gestremd. VRZ meldt dat de Landelijke Eenheid van de politie onderzoek gaat doen naar het ongeval.

Volgens Omroep Zeeland is de boot rond twee uur vanmiddag naar de wal getrokken. De omroep meldt ook dat er een helikopter met sonarapparatuur is ingezet bij de zoekactie.

Bootje komt vermoedelijk uit België

De woordvoerder van VRZ laat aan nrc.nl weten dat het bootje geregistreerd is in België:

“Dat wil nog niet zeggen dat de opvarenden uit Nederland komen, dat wordt nog onderzocht.”

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op het Kanaal door Zuid-Beveland. Hulpdiensten rukten massaal uit om het bootje van de tanker te bevrijden en de opvarenden te zoeken. De tanker die het bootje overvaren heeft is een Duitse tanker, LRG Gas 86, een schip met een lengte van 110 meter. De tanker was op weg naar Antwerpen.

De NOS heeft beelden van de reddingsactie in het Kanaal door Zuid-Beveland: