Techno in de tipi

Vorig jaar was de eerste editie van Wave Festival een aangename verrassing in een verzadigde festivalmarkt. Kwaliteitstechno in de tipi en house aan het water in natuurgebied Twiske gaven bezoekers het ‘buitengevoel’. En het gevoel van overzicht. Met twee stages is de keuze beperkt en de organisaties achter Wave weten wat ze voor die podia kiezen. Breakfast Club boekte eerder Amir Alexander en Tama Sumo voor haar feestjes in de vroege ochtend, Les Enfants Terribles (LET) staat garant voor kwaliteitstechno en - house in onder meer Trouw. Onder het credo ‘onderbelicht en ondergewaardeerd’ zoeken zij producers die in Nederland nog onvoldoende aan bod zijn geweest. Dit keer zijn dat DeepChord, Claro Intellecto en ItaloJohnson, naast eigen dj’s Delta Funktionen en Jean Pierre Enfant. Als je geen Lowlands-kaartje hebt, is dit een heel goed alternatief.