Opinie

Ruiken vegetariërs lekkerder?

Ruik ik wel lekker?En dan bedoel ik van boven tot helemaal beneden, overal en altijd.Zeker weten doe je dat natuurlijk nooit, maar je kunt me in ieder geval niet verwijten dat ik er niet alles aan doe. Behalve ‘je ruikt naar rook’ heb ik geen klachten gehad, het omgekeerde – ‘Goh, wat ruik jij heerlijk’ – komt ook niet zo vaak voor zeg ik er eerlijkheidshalve maar achteraan.

De vraag drong zich op na het lezen van een interview met Dion Graus in Het Parool waarin het Tweede Kamerlid van de PVV de interviewster van dienst uitnodigde om eens goed aan hem te ruiken. Hij stak zijn nek naar voren. Dion was ervan overtuigd een heerlijke, voor vrouwen haast bedwelmende lichaamsgeur af te scheiden.

De interviewster besnuffelde Dion en rook vooral parfum, ‘Bang’ van Marc Jacobs. Het was Dion’s ‘zomerparfum’, als ze hem in de winter had getroffen had ze ‘Antaeus’ van Chanel geroken, maar daar ging het de parlementariër niet om. Deodorant en geurtjes waren overbodige extraatjes die de real thing, zijn heerlijke lichaamsgeur, verborgen voor het grote publiek. Puur natuur was hij op z’n lekkerst.

„Alle dames zeggen het, het zit in mijn huid. En dat komt omdat ik geen vlees eet. Ga maar na: koeien- en paardenmest ruikt ook lekker. Althans: niet vies. Terwijl de stront van alleseters zoals kippen en varkens echt niet te harden is. Dat is met vleeseters ook zo. Ik heb dat niet, ik ruik altijd lekker, van boven naar beneden.”

Bij het artikel stond een foto. We zagen Dion, opgesloten in dat wonderlijke lichaam met die ‘woeste Karpatenkop’ erop, benen van vrouwelijke voorbijgangers fotograferen op het Binnenhof. Vrouwen die hij, zo wisten we inmiddels, makkelijk zou kunnen bedwelmen als hij geen parfum op had.

Misschien had hij die vrouwen ook wel bedwelmd en meegenomen naar een ongetwijfeld heerlijk ruikend hol, dat zou best kunnen.

Maar wilde ik dat weten?

Dat toch niet.

Maar klopte het ook wat Dion allemaal beweerde?

Zou ik, net zo lekker als Dion is misschien wat veel gevraagd, maar nog lekkerder gaan ruiken als ook ik vegetariër werd? Op het internet vond ik wat uitspraken van vegetariërs die vonden dat vegetariërs lekkerder ruiken dan niet-vegetariërs, maar niets wetenschappelijks.

Ik las ook meerdere keren dat vegetariërs beter waren in bed dan niet-vegetariërs.

Waarom was Dion daar eigenlijk niet over begonnen?