Roman van wereldklasse

Voor de zomer is het makkelijker om niet een dikke pil mee te nemen, maar een roman afgedrukt als tijdschrift.

Je kan er natuurlijk voor kiezen goedkope paperbacks te kopen en elke bladzijde die je gelezen hebt uit het boek te scheuren om zo de last van je bagage te verlichten, maar het kan nog makkelijker: drie romans in tijdschriftvorm. Is bovendien goedkoper.

1. John F. Beck: Western hit. De Texas-tijger. Distriogoroman, 48 blz. € 1,75

Een roman van wereldklasse, meldt de voorkant van dit tijdschrift. En op het gebied van de westerns is dat het ook vast. Aan alle voorwaarden van een westernklassieker wordt voldaan: knarsend zand onder laarzen, meisjes met blauwe ogen die zich verschrikt vasthouden aan de man met ‘grijze, doordringende ogen’. En natuurlijk: ‘Met naar voren gestrekte, schietklare colt rende hij gebukt op de hoek van het huis toe.’

2. Sarah McCoy: De bakkersdochter. Libelle Bookmagazine, Meulenhoff Boekerij, 128 blz. € 2,99

Een enorm slechte roman, zelfs binnen de toch al twijfelachtige categorie van de Holo-kitsch nog een aanfluiting, maar wel een bestseller. Dus als je wilt meepraten dan kan je deze Libelle gewoon meenemen en lezen over een joods jongetje dat tijdens de oorlog verstopt wordt in een bakkerij. En wat leuk is: er staan allemaal recepten in.

3. Gerrit Glastra van Loon & Caroline: Verleid door de zomer. Lekkerspannend.nl, 48 blz. € 3,95

Dit tijdschrift is wat duurder, maar het is dan ook wat luxueuzer uitgegeven. En over seks op het strand: ‘Dit is geen vlugge vrijpartij op het strand, maar een zwoele erotische symfonie die hun lichamen gezamenlijk schrijven, met wuivend helmgras, zeemeeuwen en de ondergaande zon als publiek.’ Daar heb je die extra euro wel voor over.